چگونه مدیر محصول Product Manager شویم؟
Product Manager
این شغل، معمولا زیرمجموعه دپارتمان فروش و بازاریابی شرکت ها استProduct Manager
این شغل، معمولا زیرمجموعه دپارتمان فروش و بازاریابی شرکت ها استمدیر محصول (Product Manager) که به صورت اختصاری به آن PM نیز گفته میشود، یکی از مشاغل جدید و نوظهوری است که همزمان با رشد استارتاپها و اهمیت دهی بیشتر به نیازهای مشتریان، رونق گرفته است.
هر چند مسیر شغلی این حرفه، از یک رشته دانشگاهی خاص عبور نمیکند اما اکثر فارغ التحصیلان رشته MBA علاقه فراوانی به کار در این حوزه دارند. البته در ادامه خواهیم گفت که چه افرادی با داشتن چه مدارکی قابلیت وورد به عرصه مدیریت محصول را دارند.
حال ممکن است این سؤال برایتان ایجاد شده باشد که چطور میتوانم یک مدیر محصول موفق بشوم؟ به طور کلی و برای شناخت بیشتر این شغل باید بدانید که یک مدیر محصول موظف است در تصمیم ساخت یک محصول، سازمان را همراهی کرده و به سایر تیمها نیز کمک کند تا چنین محصولی تولید شود. نکته مهم دیگر این است که اصولا در شرکتها و کسب و کارهای کوچک، مدیران عامل نقش مدیر محصول را هم بر عهده دارند.
در همین راستا اگر قصد دارید با وظایف، مهارتها، مسیر یادگیری، نحوه اشتغال، میزان درآمد و بازار کار یک مدیر محصول آشنا شوید، تا انتهای این مقاله همراه رشدانا باشید.
PM یا مدیر محصول فردی است که اغلب فعالیتهایش حول محور محصول و مشتریان صورت میگیرد. از این رو، او برای کسب رضایت حداکثری مشتریان، بایستی بازار هدف، رقبا و نیازهای مشتریان را شناسایی و سپس تحلیل نماید. در مرحله بعد، مدیر محصول موظف است جهت ارائه یک محصول باکیفیت و دارای قیمت مناسب با تیم تحقیق و توسعه سازمان، همکاری نموده و در نهایت محصول تولید شده را به دست مشتریان برساند.
بهتر است بدانید که یک مدیر محصول حرفهای علاوه بر مدیریت تمامی فعالیتهای مرتبط با محصول، نقش بسیار مهمی در رشد و سودآوری سازمان دارد و از زمان ارائه ایده تا رسیدن محصول به دست مشتری (در تمام مراحل چرخه عمر محصول) همه مراحل را برنامه ریزی و مدیریت میکند.
به بیان دقیقتر، مدیر محصول جهت ارائه محصول به بازار و نحوه تغییر محصولات فعلی ایدههای خود را با مدیر واحد بازاریابی و سایر تیمهای مرتبط مطرح کرده و پس از تأیید نهایی ایدههایش، نقشه راه محصول را به مدیران تمام واحدها عرضه میکند. این نقشه راه شامل زمان بندی، شرح جزئیات ساخت نمونه اولیه محصول، آزمایش محصول، بازاریابی و ارائه نهایی محصول به بازار خواهد بود.
همانطور که در قسمت قبلی مطالعه کردیم، شرح وظایف مدیران محصول بسیار گسترده است و به همین دلیل، این شغل، یکی از مشاغل پرچالش به شمار میآید. بنابراین برای موفقیت در این عرصه شغلی نیاز به مهارتهای فراوانی از جمله موارد زیر دارید:
اگر تمایل جدی برای ورود به حوزه مدیریت محصول را دارید، باید علاوه بر برخورداری از مهارتهای گفته شده، آشنایی نسبتا خوبی با تمامی فرآیندهای تولید محصول نیز داشته باشید. در مورد مدرک تحصیلی نیز باید بگوییم که فارغ التحصیلی در رشتههای دانشگاهی زیر جهت ارسال رزومه و درخواست استخدامی، ملاک میباشد:
به این دلیل که برای ورود به بازار کار مدیریت محصول بایستی تجربه و دانش کافی نسبت به مدیریت اجرایی محصول داشته باشید، پیشنهاد میکنیم در دورههای آموزشی معتبر همچون دوره آموزش مدیریت محصول (پروداکت منیجر) رشدانا شرکت کرده و ضمن آموزش آخرین مباحث روز این حوزه، از سایر امکانات رشدانا همچون ایجاد فرصت اشتغال، پشتیبانی آنلاین، اعطای مدرک معتبر و… نیز بهره مند شوید.
در رابطه با مسیر شغلی Product Manager، باید گفت که پیش زمینههای فراوانی همچون موارد زیر برای اشتغال در این حرفه وجود دارد:
وضعیت استخدام و بازار کار مدیریت محصول، با توجه به گسترش استارتاپها و تغییرات ایجاد شده در اغلب کسب و کارها، بسیار امیدبخش است. اما آنچه پیش از انتخاب شغل مدیر محصول باید بدانید این است که تسلط بر فرایندهای تولید و ارائه یک محصول، بسیار ضروری است. از این رو، قبل از تدوین رزومه و ارائه آن به شرکتهای مختلف، باید چنین فرایندی را به خوبی آموزش ببینید تا شانس استخدامی خود را افزایش دهید.
علاوه بر مورد بالا، تسلط بر تکنیکهای مذاکره و رهبری نیز کمک فراوانی در موفقیت شغلیتان خواهند داشت. از این رو، اگر چنین مواردی را در خود تقویت نمایید میزان درآمد پیشنهادی مدیران به شما نیز افزایش خواهد یافت.
میزان دستمزد مقرر در این شغل همچون سایر مشاغل به میزان تجربه، تخصص، توانمندی، شهری که در آن مشغول به کار هستید و حتی نوع شرکتی که با آن قرارداد دارید؛ بستگی دارد. از سوی دیگر، پیش از اسنخدام کافی است که کمی راجع به رویکردهای مدیریتی آن شرکت تحقیق کنید. چرا که برخی مدیران، توسعه و مدیریت محصول را اولین فاکتور موفقیت میدانند و به همین دلیل میانگین حقوق بالایی را برای مدیر محصول درنظر میگیرند. در حالیکه برخی دیگر از مدیران، به عنوان مثال واحد مارکتینگ را عامل اصلی پیشرفت شرکت و افزایش فروش میدانند و در نتیجه بیشترین میزان دستمزد را برای این بخش درنظر میگیرند.
در نهایت، باید بگوییم که حداقل دستمزد یک مدیر محصول تازه کار بر اساس دستمزدهای تعیین شده از سوی وزارت کار، پرداخت خواهد شد و پس از کسب تجربه، به مراتب درآمد بیشتری خواهید داشت.
Product Manager
مدیریت یک محصول را از طراحی تا پیاده سازی در دست بگیرید