برنامه نویسی، درست مانند سایر علوم، قابل یادگیری است و تمام برنامه نویسان موفق دنیا نیز به تدریج، با پشتکار و ضمن کسب تجربه، به درآمد و جایگاه شغلی فعلی خود دست یافته اند. به…
برنامه نویسی، درست مانند سایر علوم، قابل یادگیری است و تمام برنامه نویسان موفق دنیا نیز به تدریج، با پشتکار و ضمن کسب تجربه، به درآمد و جایگاه شغلی فعلی خود دست یافته اند. به این ترتیب، هر فردی با صرف زمان، هزینه و تمرین فراوان میتواند کدنویسی را به خوبی بیاموزد.
اما سؤال اصلی این است که چگونه میتوان مانند یک برنامه نویس فکر کرد؟ ضمن علاقه به برنامه نویسی چگونه میتوان به راحتی وارد صنعت توسعه نرمافزار شد؟ آیا صرفا یادگیری مهارت کدنویسی و برنامه نویسی کافی است و یا به مهارتهای جانبی دیگری نیز برای موفقیت در این مسیر نیاز است؟
ما در رشدانا و در ادامه این مطلب توضیح میدهیم که برنامهنویسان یا developer های موفق، چگونه ضمن یادگیری زبان برنامه نویسی محبوبشان و با استفاده از تکنیکهای حل مسأله، سراغ چالش های دنیای کدنویسی رفته و در این زمینه به افرادی حرفه ای تبدیل میشوند.
به این ترتیب، ما در این مقاله به توضیح ویژگی ها و نشانه هایی میپردازیم که به شما در مسیر شغلی برنامه نویسی کمک میکنند. البته اگر به صورت کاملا جدی به این حرفه علاقمند هستید و اهداف بلند مدتی در این شغل برای خود ترسیم کرده اید. پس تا انتها همراه ما باشید.
در این قسمت از مقاله قصد داریم در مورد برخی از مهم ترین ویژگیهای دیولوپرهای موفق صحبت کنیم و توضیح دهیم که چگونه میتوانید مانند یک برنامه نویس فکر کنید و به پیشرفت شغلی خود، سرعت دهید. درادامه 3 مورد از این ویژگی ها را معرفی میکنیم.
همانطور که میدانید برنامه نویسی از آن دسته مهارتهایی است که در حال توسعه روز افزون است و شما با زبان های مختلفی در این حوزه سر و کار دارید. علاوه بر زبانهای کدنویسی قدیمی تر، زبان های جدیدی روی کار میآیند که باعث میشود حتی باتجربه ترین برنامه نویسان نیز، دچار خطاهای متعددی در این شغل شوند. بنابراین، باید در مقابل اطلاعات جدید و ناشناخته این حوزه، منعطف و البته صبور باشید. در این راه نیاز به یادگیری روش های حل مسأله دارید تا بتوانید سخت ترین مسائل و خطاهای کدنویسی را با صبوری و تمرکز، حل کرده و از این تفکر دوری کنید که مسائل پیش رو، غیر قابل حل شدن هستند.
بله، همیشه راهی وجود دارد. هر زمان با سؤال و خطایی در این زمینه مواجه شدید، مستندات و توضیحات زبانهای برنامهنویسی، لایبرری ها و فریم ورک های موجود، منابع خوبی برای پیدا کردن راه حل هستند. البته گوگل نیز اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار میدهد.
دنیای تکنولوژی و فناوری اطلاعات، بسیار گسترده اند. از این رو، علاقه، اشتیاق و کنجکاوی از جمله مهم ترین ضرورت های حرفه برنامه نویسی هستند. صادقانه به پرسش های زیر پاسخ دهید و اگر جواب سؤالات متفی باشد، بهتر است برنامه نویسی را رها کنید و به دنبال کشف علاقه واقعی خود باشید.
به علاوه شما میتوانید از جلسات مشاوره شغلی رشدانا برای پیدا کردن مسیر شغلی مناسب خود استفاده کنید.
به مرور که کار خود را آغاز کنید و بتوانید بر روی پروژه های مختلف کار کنید باید بتوانید:
برای موفقیت در برنامه نویسی، بایستی بتوانید کاملا منظم و سازمان یافته کار کنید، از سیستم های کارامد و قوی بهره ببرید و در نهایت ارتباط خوبی با مشتریان برقرار کنید. به این منظور، تکنیک های زیر را به یاد بسپارید.
به دلیل تغییرات زیادی که ممکن است در حین کار برنامه نویسی ایجاد شود، بهتر است از ابزارهای برنامه ریزی همچون ترلو برای پیشبرد کارتان استفاده کنید. این ابزار با در اختیار قرار دادن چندین کارت، تسک ها و وظایف را به خوبی دسته بندی کرده و در انجام به موقع کارها و همینطور جلوگیری از تأخیر، به شما کمک فراوانی میکند.
آیا ازاد کاری یا فریلنسر بودن را بیشتر دوست دارید یا استخدام شدن در یک شرکت و کار کردن در ساعات مشخصی از روز؟ در هر صورت باید بتوانید مطابق با خواسته های مدیر و یا مشتریان خود کارتان را پیش ببرید و مدل کاری ثابتی برای خودتان تعریف کنید.
با توجه به پرسونای مخاطبین و راحتی خودتان، یکی از شبکههای اجتماعی یا پلتفرم های موجود را برای ارتباط و ارائه پروژه به مشتری انتخاب کنید. به تمام مشتریان خود یک پلتفرم ثابت مانند ایمیل را معرفی کرده و از آن ها بخواهید که برای ارتباط با شما در هر ساعتی از شبانه روز، صرفا توسط ایمیل با شما در ارتباط باشند. داشتن یک راه ارتباطی خاص باعث میشود، با تمرکز بر روی این راه، همیشه در دسترس مشتری باشید و اعتماد او را جلب کنید.
یادگیری برنامه نویسی چندان ساده و راحت نیست اما علاقه، اشتیاق به یادگیری و استمرار در این راه میتواند شما را به موفقیت برساند. در واقع این موضوع که چگونه میتوان مانند یک برنامه نویس فکر کرد و به موفقیت رسید، در گرو تلاش، مطالعه و کسب تجربه فراوان است.
ما در این مقاله از رشدانا، به برجسته ترین ویژگی های برنامه نویسان موفق دنیا اشاره کرده و گفتیم که این افراد حتی برای ارتباط با مشتریان خود نیز، چطور برنامه ریزی میکنند. شما هم اگر تجربه برنامه نویسی دارید، آموخته های خود را با ما و سایر دوستان تان به اشتراک بگذارید.
Back-end
مسیر برنامه نویس شدن را به صورت اصولی طی کنید و برنامه نویس شوید