استخدام کارآموز میتواند زمینه ای برای افراد بااستعداد وخلاق فراهم کند تابتوانند درکنار افراد متخصص به ایده های خود بپردازند و از تجربیات این افراد استفاده کنند
آیا شما هم به عنوان دانشجو دغدغه پیدا کردن شغل خوب و با درآمد بالا دارید؟ یا اینکه فارغ التحصیل شده اید و مدت ها است که به دنبال شغلی متناسب با رشته دانشگاهی و علائقتان هستید؟ در هر صورت، این روزها، شما تنها فردی نیستید که در وضعیت نامطلوب بازار کار کشور، در حال تلاش برای رسیدن به شغلی ایده آل هستید. در اینکه کار نیست و از میزان استخدامی شرکت ها و سازمان های دولتی، به طرز چشمگیری کاسته شده، هیچ حرفی نیست.
اما یکی از اصلی ترین دلایل بیکاری در کشورمان، نداشتن مهارت و توانایی کافی در انجام وظایف شغلی است. موضوعی که راه حل های مفیدی برای آن وجود دارد و کارآموزی برای دانشجویان، یکی از همین راه حل های کارآمد است.
در این مقاله، توضیح میدهیم که برای ورود به شغل موردنظرتان، بایستی به صورت جدی، پیگیر دوره کارآموزی باشید. زیرا در کارآموزی چیزهایی میآموزید که با پول و هیچ واحد درسی، بدست نمیآورید. در ادامه با رشدانا همراه باشید.
هرچند برخی از رشته های فنی در دانشگاه ها، دارای واحد درسی کارآموزی هستند اما مشکل اینجا است که این واحد درسی تا چه اندازه به یادگیری و افزایش مهارت های دانشجویان کمک کرده است؟ متأسفانه، اغلب دانشجویان تمایلی به گذراندن این واحد درسی ندارند و با ارائه برگه آن واحد، نمره را از استاد میگیرند.
در آن سوی ماجرا، اکثر دانشگاه ها نیز، هیچ اهمیتی به توانمندشدن دانشجو و درکل توانمندسازی نیروی انسانی نمیدهند و بستر ورود دانشجو به محیط های کاری مناسب را به منظور مهارت آموزی، ایجاد نمیکنند. هرچند، شرکت ها، کارخانجات و تعداد زیادی از سازمان ها نیز، اهمیتی به واحد آموزشی کارآموزی برای دانشجویان، نمیدهند.
اما واقعا چاره چیست؟ باید منتظر فارغ التحصیل شدن بمانید و بعد هم، ماه ها و حتی سال ها به دنبال استخدام شدن، مصاحبه های متعددی را پشت سر بگذارید که نتیجه ای جز افزایش استرس و حس منفی ناکارآمدی ندارد؟ راه حل، همانطور که در مقدمه گفتیم، گذراندن دوران کارآموزی است.
اگر فارغ التحصیل یا دانشجوی روانشناسی باشید یا عمران یا هر رشته دیگر، بی هیچ چون و چرایی باید در محیط کاری مورد علاقه تان به کسب مهارت و دانش، مشغول شوید. ممکن است در ابتدا سخت به نظر برسد و بگویید که کدام کلینیک روانشناختی یا کدام واحد صنعتی، به یک دانشجو اجازه کسب تجربه میدهد؟ بله، حق با شما است اما باید از نقطه صفر شروع کنید تا روز به روز رزومه خود را بهبود دهید و سرانجام به خواسته اصلی تان برسید. در ادامه به شما میگوییم که چطور فرصت های کارآموزی را پیدا کنید.
از کجا شروع کنم؟ اصلا چطور محیط های کاری خوبی برای گذراندن کارآموزی پیدا کنم؟ من که هیچ تجربه ای ندارم! نگران نباشید و به این نکات توجه کنید:
وب سایت های زیادی مانند رشدانا، کاربوم، همکارجو و… وجود دارند که هدف شان کاریابی است. البته مجموعه رشدانا، پلتفرم تخصصی توانمندسازی نیروی انسانی در حوزه دیجیتال است که برای شرکت در دوره های کارآموزی این مجموعه، میتوانید به صفحه سیستم کاربری رشدآموزی رشدانا و برای ارسال رزومه و ثبت درخواست اشتغال، به صفحه سامانه اشتغال هوشمند رشدانا مراجعه کنید.
در هر صورت با مراجعه و عضویت در این سایت ها، عده زیادی از کارفرماها مشخصات شما را میبینند و در صورتی که بیشترین تطابق را با انتظارات شان داشته باشید، ایمیلی برای درخواست همکاری به شما ارسال میکنند. وب سایت دانشگاه ها معمولا فرصت های شغلی و کارآموزی موجود را در اختیار دانشجویان قرار میدهند. پس مرتبا به سایت دانشگاه تان سر بزنید.
یعنی از اساتید، افراد فامیل و دوستانی که در زمینه شغل دلخواه تان مشغول به فعالیت هستند، برای کسب فرصت های کاراموزی کمک بگیرید. علاوه براین ها، در فضای مجازی و در جهت آموخته های خود، به انتشار مطلب و محتوا بپردازید تا بیشتر شناخته شوید.
خودتان به شرکت ها و مراکزی که دوست دارید در آن ها مشغول به کار باشید، ایمیل بزنید. ضمن اشاره به دانش و مهارت های فردی تان مانند روحیه کار تیمی، مدیریت زمان، حل مسأله و… به میزان علاقه خود برای همکاری با آن ها در قالب دوره کارآموزی، اشاره کنید.
این شیوه کمی زمان بر است اما مدیران خوش فکر، به داشتن نیروی کار مشتاق و با انگیزه، اهمیت زیادی میدهند.
در این مطلب اشاره کردیم که کارآموزی، دوره ای است که در آن آموزش هایی در جهت افزایش مهارت های مورد نیاز، به فرد کارآموز داده میشود. هرچند کارآموزی یکی از واحدهای درسی اغلب رشته های دانشگاهی است، اما به دلایلی که در مقاله بیان کردیم؛ متأسفانه به آن بها داده نمیشود. بنابراین برای بدست آوردن فرصت های شغلی، کارآموزی برای دانشجویان امری ضروری است که شرایط و مزایای آن را به طور کامل در این مقاله توضیح دادیم.