امروزه راه اندازی کسب و کارهای نوپا (startup company) بسیار رونق گرفته است و هرساله شاهد شکل گیری تعداد زیادی از استارتاپها در حوزههای مختلف کاری بودهایم. اما چالشی که همواره بسیاری از افراد صاحب…
امروزه راه اندازی کسب و کارهای نوپا (startup company) بسیار رونق گرفته است و هرساله شاهد شکل گیری تعداد زیادی از استارتاپها در حوزههای مختلف کاری بودهایم. اما چالشی که همواره بسیاری از افراد صاحب ایده با آن روبرو هستند، نداشتن دانش کافی برای تبدیل ایده به درآمد است. به بیانی دیگر، کمبودی که این روزها بسیار احساس میشود، عدم وجود آموزشهای لازم برای راه اندازی استارتاپ است. بدین منظور در این مطلب قصد داریم پس از ارائه توضیحات لازم درمورد استارتاپ و اهمیت شکل گیری آن، اهمیت آموزش راه اندازی استارتاپ را نیز بررسی کنیم.
استارتاپ به نوعی تجارت و یا شرکت گفته میشود که در سالهای اخیر با هدفی معین تاسیس شدهاند. در دل راه اندازی بسیاری از استارتاپها، کارآفرینی و اشتغالزایی نیز نهفته شده است. معمولا رشد و توسعه این دسته از کسب و کارها سریع است و تمامی آنها برگرفته از ایدههای ناب و خلاقانه میباشند. شکل گیری یک استارتاپ مبتنی بر نیاز جامعه است. درواقع هرکدام از آنها معمولا با هدف حل کردن مشکلات و برطرف کردن نیازهای جامعه شکل میگیرند.
قبل از اینکه به شرح اهمیت آموزش راه اندازی استارتاپ بپردازیم، لازم میدانیم که در ابتدا شما را با اهمیت راه اندازی استارتاپ آشنا کنیم. همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم، کسب و کارهای نوپا با اهداف مشخصی برای رفع مشکلات جامعه راه اندازی میشوند و در تجارتهای مدرن، بسیار تاثیرگذار هستند. درادامه بیشتر با اهمیت استارتاپ آشنا خواهید شد.
یکی از ویژگیهای اصلی هر استارتاپی، تمرکز بر رشد و توسعه هدف میباشد. این مشخصه میتواند جزو تعریفهای استارتاپ نیز بیان شود. برخی از کسب و کارهای کوچک ممکن است همواره در وسعت اندکی فعالیت کنند، اما یک استارتاپ همیشه رو به رشد است و نقطه توقفی ندارد. بنابراین اهمیت تشکیل استارتاپ زمانی مشخص میشود که صحبت از رشد به میان آید!
از آنجایی که استارتاپها از یک ایده خلاقانه سرچشمه گرفتهاند، عملکردی شبیه به مخترع دارند! آنها میتوانند مشکلات و نیازها را بررسی کنند و با ارائه راهکاری خلاقانه، به حل آنها بپردازند. هدف و اهمیت راه اندازی یک استارتاپ موفق، حل مسائل و مشکلاتی است که به مردم جامعه در داشتن زندگی بهتر کمک میکند.
داشتن یک ایده در راستای تولید و بازاریابی، بدون برنامه، تنها اتلاف وقت است! درواقع چنانچه یک شرکت بدون برنامه باشد، بدون هدف نیز است. زمانی میتوانیم درمورد موفقیت یک استارتاپ ادعا داشته باشیم که در جستجوی تولید و بازاریابی مناسب باشد. این دسته از شرکتها همواره در جستجوی مشتریان ایده آل هستند. آنها میتوانند خدمات، تولیدات، قیمت، کارکرد و تاثیر عملکردها در زندگی مردم را معرفی کنند و این گونه در جامعه نقش اساسی را ایفا میکنند.
به طور کلی تجارتی که به شرکتهای بزرگ وابسته است، استارتاپ نیست! منظور از استارتاپ یک تجارت مستقل است که با خلاقیت خود توانسته به هدفش برسد. بنابراین راه اندازی استارتاپ، در مستقل شدن تجارتها و عدم وابستگی آنها بسیار اهمیت دارد.
تا این قسمت از مطلب به طور کامل با مفهوم و اهمیت استارتاپ آشنا شدید. حال نوبت به آن میرسد که توضیح دهیم آموزش راه اندازی استارتاپ چه اهمیتی دارد؟ به بیانی دیگر، چرا باید راه اندازی استارتاپ را آموزش دهیم؟! در درجه اول برای پاسخ به این سوال، کافیست تا یک بار دیگر بخش قبل را مطالعه کنید. در بخش قبل تمامی اهمیتهای شکل گیری یک استارتاپ را شرح دادیم. بدین ترتیب میتوان به این نتیجه رسید که باتوجه به اهمیت چشمگیر این کسب و کارهای نوپا، آموزش راه اندازی آنها نیز میتواند در بهبود هرچه بیشتر جامعه اهمیت داشته باشد.
علاوه بر آنچه که ذکر شد، این روزها آموزش استارتاپ یکی از آموزشهای مهم در حوزه کسب و کارهای مدرن است. این امر باعث بسط و گسترش خلاقیت و به اجرا درآوردن ایدهها میشود. افراد زیادی دارای ایدههای ناب هستند، اما چون نمیدانند باید از کجا شروع کنند، ایدههای خود را نادیده میگیرند! آموزش راه اندازی استارتاپ به آنها کمک میکند تا ایدههای خود را به مرحله اجرا درآورند و از طرفی دیگر به رفع نیاز جامعه نیز کمک کنند.
یک کسب و کار استارتاپی همواره نیازمند آموزشهای حرفهای و قابل اعتماد است. این آموزشها میتوانند از طریق کارآفرینان دیگر و یا افراد باتجربه در این حوزه، باشند. بدین ترتیب یک چرخه یادگیری استارتاپی ایجاد شده و تازه واردان این حوزه همواره میتوانند از تجربیات قدیمیترها استفاده کنند.
آموزشهایی که درباره راه اندازی استارتاپ ارائه میشوند، اگر از جانب افراد حرفهای و کاربلد باشند، به فرد جرات ایده پردازی داده و مسیر پیش رو و اهداف بلند مدتش را نیز نمایان میکنند. بدین ترتیب افراد میتوانند به بهترین شکل ممکن فعالیت خود را شروع کرده و با برنامه ریزی دقیق به فردی صاحب سبک و پیشرو در بازار رقابت تبدیل شوند.
به طور کلی وجه تمایز کسب و کارهای مختلف و دلیل موفقیت و یا عدم موفقیت هریک از آنها بستگی به آموزشهایی دارد که صاحب کسب و کار، قبل از شروع فعالیت، دیده باشد. راه اندازی استارتاپ نیز از این قاعده مستثنی نیست! خوب است بدانید که آموزش راه اندازی استارتاپ همواره به بهبود کیفیت عملکرد کسب و کارهای نوپا کمک میکند.
Startup Launch Specialist
استارتاپ خود را حرفه ای راه اندازی کنید
شما نیز می توانید در تبادل نظرها شرکت کنید، دیدگاهی بنویسید یا به دیدگاه دیگران پاسخ دهید.
برای نوشتن دیدگاه اینجا را کلیک کنید
اصطلاحات استارتاپی موجود تو پیدایش کامله؟