Behavioral Economics
یک بازاریاب محتوا بایستی بتواند با کمک اصول اقتصاد رفتاری یک محتوای جذاب تولید کند.
امروزه مردم با بیشترین حد بی ثباتی اقتصادی درگیر هستند. این بی ثباتی، استرس روانی در مردم ایجاد میکند و آنها حس میکنند، سرمایه زندگیشان دارد نابود میشود و سعی میکنند در حوزهای آن را سرمایه گذاری کنند. این تصورات باعث رفتارهای شتابزده و تصمیمهای غیر منطقی میشود که باعث از دست دادن سرمایه نیز میشود.
آموزش و یادگیری اقتصاد رفتاری به درست اندیشیدن و درست رفتار کردن میانجامد. افرادی که نگران سرمایه گذاریهای زندگی خود هستند و قصد ورود به حوزه کسب و کار را دارند باید به دانش اقتصاد رفتاری آشنایی کامل داشته باشند.
اقتصاد رفتاری یا Behavioral Economy گرایشی از علم اقتصاد است که به شناخت احساسات و رفتار افراد سطوح مختلف جامعه میپردازد. این علم در دانشگاههای معتبر دنیا به صورت رشتهای مجزا تدریس میشود. آموزش اقتصاد رفتاری با ادغام فضای روانشناختی و احساسات مردم با مفاهیم بازار به دستاوردهای بینظیری دست پیدا کرده است.
اقتصاد رفتاری رشتهای است که سعی دارد با استفاده از شیوههای علمی به شناخت رفتارهای مالی در انسانها بپردازد. معمولا انسانها در مراودات مالی خود بیشتر بر پایه احساسات خود عمل میکنند. اگر یک بازاریاب محتوا بتواند، محتوای خود را برپایه اصول اقتصاد رفتاری بنویسد میتواند مخاطب بیشتری را به صورت هدفمند به سوی کسب و کارها جذب نماید.
علم اقتصاد رفتاری، به بررسی انتخابهای ما میپردازد و به اتخاذ تصمیم های درست تر نیز کمک میکند. در واقع اقتصاد رفتاری همان علم روانشناسی اقتصادی است. مطالعات نشان میدهد مردم پول محدود خود را برای خریدن سبد کالایی هزینه میکنند که بتوانند بیشترین میزان مطلوبیت را داشته باشد. اما مطلوبیت چیست؟
افراد مختلف، درک متفاوتی از نیازها دارند. برای هر فرد کالا و خدمات ضروری متفاوت با دیگری است. به طور مثال، برای فردی داشتن ماهی 3 میلیون درآمد ایده آل است و برای فرد دیگری 5 میلیون هم مناسب نیست. این موضوع به نوع نگاه و میزان هزینه شما در زندگی روزمره برمیگردد. در واقع انتظارات هر فردی از نیازها و هزینهها متفاوت است.
این مورد را در بورس به وضوح میبینید که افراد در برابر سهم یک شرکت، واکنشهای مختلفی نشان میدهند. برخی میفروشند و برخی میخرند و هر کدام استدلال منطقی خود را دارند. هیچ گاه نمیتوان افراد را وادار به یک نسخه از رفتار اقتصادی کرد زیرا اولویتهای افراد با هم متفاوت است. تنها راه، آموزش و شناخت رفتارهای صحیح اقتصادی است.
در کارگاه آموزش اقتصاد رفتاری درمییابید که هر فردی در ذهن خود یک نقطه مرجع دارد که مطلوبیت خود را به نسبت به آن نقطه میسنجد. اگر از آن نقطه بالاتر رود مطلوبیت بیشتر و اگر پایینتر بیاید نارضایتی ایجاد میشود.
همچنین خواهید آموخت که چطور درگیر استرس و اضطراب نوسانات بازار نشویم و خود کنترلی عمیق داشته باشید. برای انتخاب درست میبایست شناخت کافی از شرایط زندگی خود داشته باشید و تا بتوانید نقطه مطلوبیت خود را شناسایی کنید.
شناسایی مرزهای مطلوبیت گام بزرگی در زندگی است و کمک میکند چگونه تصمیمات عاقلانه و درست با کمترین ریسک بگیرید. افرادی که درک درستی از میزان مطلوبیت خود ندارند، دچار سردرگمی شده و در بین انبوهی از خبرهای ضد و نقیض اقتصادی گم میشوند.
در کارگاه آموزش اقتصاد رفتاری رشدانا با مباحث پایه اقتصادی آشنا شده و مطلوبیت خود را شناسایی میکنید. درک این مباحث تاثیر شگرفی بر نوع تصمیمات اتخاذ شده در زندگی و در شرایط بحران دارد. این آموزش یکی از حیاتیترین موارد برای ورود به فضای کسب و کار و ایمن ساختن فضای اقتصادی شغلها است.
این کارگاه در مسیر(های) رشد زیر وجود دارد:
Instagram Admin Courseاقتصاد رفتاری رشتهای است که سعی دارد با استفاده از شیوههای علمی به شناخت رفتارهای مالی در انسانها بپردازد. معمولا انسانها در مراودات مالی خود بیشتر بر پایه احساسات خود عمل میکنند. اگر یک بازاریاب محتوا بتواند، محتوای خود را برپایه اصول اقتصاد رفتاری بنویسد میتواند مخاطب بیشتری را به صورت هدفمندبه سوی کسب و کارها جذب نماید.
اقتصاد رفتاری به انتخاب های مردم در دنیای واقعی اشاره می کند، و در پی شناسایی نقاط ضعف و مثبت این انتخاب ها است. به کارگیری این علم در کسب و کارها می تواند تاثیر زیادی در بحث فروش و رشد و سود آوری آن باشد. در ادامه تاثیر علم اقتصاد و بازاریابی محتوا در فروش اشاره خواهیم کرد.
رشته اقتصاد رفتاری تلفیقی از علوم روان شناختی و علوم اقتصاد است؛ که بر اساس علم روانشناسی و عوامل اجتماعی، فاکتور های اقتصادی بازار را تحلیل می کند. اقتصاد رفتاری علمی است که به بررسی تصمیمات اقتصادی افراد می پردازد، به این صورت که انسان ها طبق فرضیات پیش بینی شده در علم اقتصاد تصمیم نمی گیرند و چون تصمیم گیری آن ها تحت تاثیر شرایط زیادی است، گاها دچار اشتباه می شوند. اصول اقتصاد رفتاری در پی بررسی و از بین بردن نقص ها و اشتباهات تصمیمات انسانی است. بسیاری از نتایج به دست آمده از علم اقتصاد، واقعی نبوده و نیست. اقتصادانان زیادی از آن انتقاد کرده اند، اما در سال های اخیر با توجه به تلاش های زیادی که در علم اقتصاد رفتاری و روانشناسی صورت گرفته است، امروزه علم اقتصاد رشد و توسعه بسیاری پیدا کرده است.
محتوا می تواند سبب شناخت افراد نسبت به یک محصول، خدمات، شغل یا هرچیز دیگری باشد به این صورت که اطلاعات مفیدی نسبت به موضوع مورد نظر مخاطب در اختیار وی قرار می دهد. محتوا انواع مختلفی دارد و به صورت نوشتاری یا سمعی و یا بصری است؛ که امرزوه محتوای بصری مثل فیلم ها و موشن گرافی ها برای مخاطبان جذاب تر است. به همین دلیل روی آوری به شبکه های اجتماعی بیشتر از وبلاگ ها است بنابراین تولید کنندگان محتوا برای جذب مخاطب باید طبق سلیقه ی آن ها رفتار کنند.
تولید محتوا بسته به نوع مخاطبان آن در حال تغییر است. نکته ای که برای تولید کنندگان محتوا اهمیت دارد، فهم و شناخت سلیقه ی مخاطبان نسبت به مطالب مورد نیازشان است. بنابراین مسئله ی مخاطب شناسی اهمیت ویژه ای در بازاریابی محتوا دارد. مهم ترین مسئله ای که در اقتصاد رفتاری به آن پرداخته می شود، این است که این تصور که مردم به طور معمول به صورت منطقی رفتار می کنند، کاملا اشتباه است، بلکه باید توجه داشت که باید به این نکته توجه داشت که تصمیم گیری های افراد تلفیقی از احساسات، عوامل اجتماعی و عقل و منطق است. خیلی از اوقات شاهد تصمیمات غیر منطقی و پیش بینی نشده ی افراد هستیم. احساسات نقش زیادی در رابطه با خرید یک محصول دارد و از آن جا که اقتصاد رفتاری تاثیر زیادی در رشد فروش و سودآوری هر کسب و کاری دارد و با توجه با تاثیر زیاد محتوا بر مخاطبان و مشتریان و فراگیری بازاریابی محتوا در کسب وکارها می توان شاهد تاثیر اقتصاد رفتاری در تولید یک محتوای جذاب بود.
شما می توانید برای بهره مندی و دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه و آموزش تولید محتوا، در وب سایت مطرح جستجو کنید. پیشنهاد ما برای شما وب سایت رشدانا است.
شما نیز می توانید در تبادل نظرها شرکت کنید، دیدگاهی بنویسید یا به دیدگاه دیگران پاسخ دهید.
برای نوشتن دیدگاه اینجا را کلیک کنید
یه کارگاه خیلی عالی برای کسایی که دوست دارن لایههای عمیقتری از محتوا رو بررسی کنن. مثالهای خیلی خوبی در طی این کارگاه مطرح شد که برای من به عنوان یه مبتدی در حوزه اقتصاد رفتاری، واقعا جالب بود 🙂