Public Relations
مدیریت ارتباط با مشتری و روابط عمومی در هر کسب و کاری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است ولی روابط عمومی در استارتاپ ها از اهمیتی دو چندان برخوردار است چرا که برای استارتاپ ها این مشتریان هستند که بهترین تبلیغات را برای آنها انجام می دهند.
معرفی واقعی و مناسب استارتاپ نیاز به یک روابط عمومی درست و به معنای واقعی کلمه دارد. تعریف روابط عمومی بسیار گسترده است اما آن چه که برای استارتاپ ها و کسب و کار های نوپا نیاز است در این کارگاه به صورت موردی و جامع گفته خواهد شد.
اگر می خواهید در حوزه های تنظیم خبر، تولید محتوای مناسب و اثر بخشی شبکه های اجتماعی کسب و کار خود و یا هر بخشی دیگری که به طور مستقیم با مخاطبان شما سر و کار دارد به خوبی وارد شوید و از آن آگاهی یابید و در نهایت بتوانید به خوبی مدیریت کنید این کارگاه می تواند برای شما ضروری بشمار آید.
چگونگی ارتباط با مشتری از اهمیت زیادی در کسب و کار و استارتاپ، برخوردار است. این ارتباط باید روشن و واضح باشد و به گونه ای باشد که مدیر کسب و کار از نوع خواسته های مشتری آگاه باشد؛ این آگاهی در جذب مشتری بیشتر و رضایت آن ها، تاثیر به سزایی دارد. آموزش ارتباط با مشتری در استارتاپ، جز اقدام اصلی هر استارتاپ در استانه ی شروع است؛ چرا که این آموزش باعث حفظ مشتری، جذب مشتری جدید و در آخر فروش بیشتر می شود.
اولین قدم برای پیشرفت در یک استارتاپ یا کسب و کار، شناخت نیاز مشتری است. زمانی که شما آگاهی لازم در خصوص نیاز های مشتری خود داشته باشید، می توانید بر اساس آن اقدام به برنامه ریزی کنید. قدم بعدی بر آورده ساختن آن نیاز است. با گذشت از مرحله شناخت نیاز مشتری، حال شما باید در صدد بر آورده ساختن آن نیاز بر آیید. برای این منظور باید آموزش های ارتباط مؤثر با مشتری، جزء دستور کار های اصلی شرکت باشد. ارتباط تاثیر گذار با مشتری، می تواند در جلب نظر مشتری تاثیر گذار باشد، به این صورت که لحن محتوا یا نوع برخورد حضور با مشتری باعث ایجاد اعتماد در مشتری، و به دنبال آن بیان نیاز و درخواست بر آورده شده آن است؛ بنابراین سرمایه گذاری و صرف انرژی باید از الزمات اصلی و برنامه های مطرح استارتاپ باشد.
تیپ های شخصیتی مختلفی در جامعه وجود دارد. یک کسب و کار موفق باید به گونه ای باشد که برای تنها تیپ شخصیتی خاصی نباشد، و به تواند مشتری خود را با هر نوع تیپ شخصیتی راضی نگه دارد، بنابراین شما در کسب و کار با انواع مشتری و تیپ های شخصیتی مختلفی رو به رو هستید. علم روانشناسی می تواند در این زمینه همراه شما باشد. شما با روانشناسی و اگاهی از تیپ های شخصیتی، در اولین برخورد با مشتری، تمام اطلاعات مورد نیاز از مشتری را می دانید و هم چنین نحوه ی برخورد آن با شما و واکنش های مختلف مشتری آگاه هستید، این اطلاعات و آگاهی باعث ایجاد ارتباطی مؤثر و قوی بین مشتری و استارتاپ می شود، که ماحصل آن جذب مشتری و به طبع فروش بیشتر است. با ایجاد تیمی قوی و آموزش ارتباط مؤثر با مشتری به آن، می توانید در امر مشتری مداری و ارتباط با آن به صورت حرفه اقدام کنید.
شما می توانید برای آموزش ارتباط با مشتری در استارتاپ خود، در کلاس های آموزشی و یا کارگاه های رواشناسی ارتباط با مشتری شرکت کنید. هزینه ی صرف شده در این موارد به عنوان یک سرمایه گذاری بلند مدت محسوب می شود؛ زیرا شما با آگاهی لازم از تمامی موارد گفته شده در موارد فوق، می توانید در استارتاپ خود موفق باشید. کارگاه های آموزشی رشدانا در امر ارتباط مؤثر با مشتری، می تواند یاری دهنده ی مناسبی برای شما باشد.