امروزه یکی از اصلیترین عوامل تولید و مهمترین سرمایه یک سازمان، منابع انسانی است. حقیقت این است که در چند سال اخیر کارشناسان حوزه مدیریت کسب و کارها به این نتیجه رسیدهاند که منابع انسانی…
امروزه یکی از اصلیترین عوامل تولید و مهمترین سرمایه یک سازمان، منابع انسانی است. حقیقت این است که در چند سال اخیر کارشناسان حوزه مدیریت کسب و کارها به این نتیجه رسیدهاند که منابع انسانی اساسیترین نقش را در اعتلا و دستیابی به اهداف سازمانها ایفا میکند. به همین دلیل حضور یک مشاور منابع انسانی به منظور هدایت و حداکثر بهرهمندی از نیروی انسانی در سازمان ضروری است. یکی از چالش برانگیزترین مباحث در مدیریت و رهبری سازمانها، نیروی انسانی است. در ادامه این مطلب با رشدانا همراه باشید تا بدانید که یک مشاور در واحد منابع انسانی چگونه میتواند در رفع این چالشها به سازمانها کمک کند؟!
هر چند که این روزها سازمانها و شرکتهای کوچک اهمیت چندانی برای مشاوره و مدیریت منابع انسانی قائل نیستند، اما باز هم به کارگیری این سمت در سازمانهای بزرگ رواج پیدا کرده است. این موضوع میتواند نقطه شروعی برای مرسوم شدن استفاده از خدمات مشاور منابع انسانی در تمامی مجموعهها باشد. در واقع هر سازمانی که بیشتر از 2 کارمند دارد، حضور یک متخصص مشاوره در زمینه منابع انسانی الزامی است. اگر بخواهیم از اهمیت این موضوع صحبت کنیم، باید بگوییم که حتی یک سوپر مارکت کوچک هم برای رسیدن به اهدافش نیاز به مشاوره با متخصص منابع انسانی دارد!
واحد مشاوره منابع انسانی در هر سازمانی کمک میکند تا مجموعه بتواند با کمترین هزینه، حداکثر کارآیی را از نیروی انسانی خود در راستای دستیابی به اهدافش، داشته باشد. امروزه هرجا سخن از موفقیت یک سازمان به میان میآید، اولین چیزی که در ذهن مخاطبان پدیدار میشود، استفاده بهینه مجموعه موفق از منابع انسانی است. به همین دلیل تمامی مدیران سازمانهای پویا و فعال، در تلاشند تا با ایجاد پیوند کارکنان خود با مشاور منابع انسانی بتوانند انگیزه لازم برای ادامه کار را در آنان ایجاد کنند. بسیاری از کارشناسان عقیده دارند، سازمانی موفق است که بتواند از مشاورههای یک متخصص به درستی استفاده کند.
کارشناسان زیادی معتقدند که مهمترین وظیفه مشاور منابع انسانی در یک سازمان، کمک کردن به ایجاد کانال برای برقراری پیوند میان اهداف استراتژیک یک شرکت با اقدامات عملیاتی مدیریت منابع انسانی است. معمولا افرادی که در حوزه مشاوره منابع انسانی شروع به کار میکنند، فعالیتهای گستردهای در شرکتهای مختلف انجام دادهاند و از آنجایی که علم آکادمیک مربوط به این حوزه را نیز دارند، افراد بسیار ارزشمندی برای مجموعه تلقی میشوند.
یکی از وظایف مهم مشاور این است که بتواند وضع موجود منابع انسانی در شرکت را ارزیابی کرده و در پایان، یک گزارش جامع به مدیران سازمان ارائه دهد. در کل اگر بخواهیم در مورد وظایف واحد مشاوره منابع انسانی صحبت کنیم، باید بگوییم که وظایف آنها بسیار متنوع و پیچیده است! هرچند که افراد زیادی به دلیل حقوق بالای این سمت سعی در استخدام در این جایگاه دارند، اما باید گفت که این شغل نیز دشواریهای خاص خودش را دارد. چراکه افرادی که در این جایگاه شاغل هستند، پس از 1تا 2 سال تصمیم به استعفا میگیرند و تمایل دارند تا در یک جایگاه ثابت مشغول به کار شوند! به طور مختصر در ادامه چند مورد از وظایف مشاور منابع انسانی را معرفی خواهیم کرد:
حضور مشاور در واحد منابع انسانی بسیاری ضروری است. به طوری که نقشهای فراوانی برای این واحد به منظور دستیابی به اهداف مدیریت منابع انسانی ذکر شده است. در ادامه چند مورد از آنها را به اختصار معرفی میکنیم.
تحقیقات ثابت کردهاند، باتوجه به سهم عظیم منابع انسانی در موفقیت سازمانها، وجود یک مشاور میتواند تاثیر بسزایی در بهبود روند کارها و افزایش بهرهوری کارمندان داشته باشد. درواقع منظور از مشاور منابع انسانی، فرد ثالثی است که برای کمک به کسب و کارها، افزایش کارآیی عملیات منابع انسانی، اجرای سیاستها و رویههای جدید در بهترین حالت، در سازمان استخدام میشود. اغلب این افراد که تخصص لازم در حوزه مشاوره را دارند، توسط شرکتها، به منظور ارائه دیدگاه عینی به عنوان یک شخص خارج از سازمان دعوت به همکاری میشوند. در این مطلب با وظایف و نقش این سمت در مجموعهها آشنا شدید.
Human Resource Generalist
استخدام موفق با مدیر منابع انسانی محقق می شود
شما نیز می توانید در تبادل نظرها شرکت کنید، دیدگاهی بنویسید یا به دیدگاه دیگران پاسخ دهید.
برای نوشتن دیدگاه اینجا را کلیک کنید
مشاور HR به شدت درگیر فرآیند استخدام است و به مدیران رده کمک می کند تا از بین چندین متقاضی شغل بهترین جا را داشته باشند. مشاور در دستور کار اصلی استراتژیک متمرکز نیست، بلکه راه حلهای واحدی را برای زندگی عملیاتی روزمره واحد تجاری طراحی می کند.