Organizational behavior
رفتار سازمانی یا همان Organizational behavior مطالعه رفتار افراد در ساختار سازمانی است، روابط بین افراد و سازمان و خود سازمان.
یکی از اهداف اصلی رفتار سازمانی “احیای مجدد نظریه سازمانی و ایجاد مفهوم بهتر از زندگی سازمانی” است.
رفتار سازمانی یا همان Organizational behavior مطالعه رفتار افراد در ساختار سازمانی است، روابط بین افراد و سازمان و خود سازمان.
رفتار سازمانی حداقل به سه دسته تقسیم بندی می شوند.
چستر برنارد متوجه شد که رفتار افراد در زمانی که در سازمان در حال انجام نقش خود هستند با زمانی که آنها جدا از سازمان کار میکنند کاملا متفاوت است. مطالعات رفتار سازمانی اولویت رفتار افراد در نقس سازمانی را مورد تحقیق قرار میدهند. یکی از اهداف اصلی رفتار سازمانی “احیای مجدد نظریه سازمانی و ایجاد مفهوم بهتر از زندگی سازمانی” است.
با نگاهی اجمالی به نظرات بزرگان کسب و کارهای موفق، به این نتیجه میرسیم که موفقیت یک برند هرگز به میزان پول سرمایه گذاری شده در کسب و کار بستگی ندارد، بلکه این موضوع با رفتار و عملکرد تک تک اعضای تیم مرتبط است. به بیانی دیگر، اینکه چه کسانی به عنوان همکار شما در مجموعه کار میکنند و تا چه میزان قابل مدیریت هستند، سبب موفقیت و یا عدم موفقیت سازمان شما میشود. بدون شک یکی از تاثیرگذارترین ویژگیهای کارکنان یک مجموعه، بهرهگیری از آموزش رفتار سازمانی است. نیروهای انسانی بزرگترین سرمایه یک سازمان هستند و شیوه رفتار و عملکرد آنها بر پیشرفت سازمان موثر خواهد بود. در ادامه این مطلب به طور کامل با مفهوم رفتار سازمانی آشنا خواهید شد.
Organizational Behavior یا همان رفتار سازمانی که به اختصار با نام OB نیز شناخته میشود، مشخص میکند که افراد و تیمها چگونه با یکدیگر و یا مدیر تیم تعامل دارند. درواقع رفتار سازمانی مشخص کننده چگونگی ارتباط کارکنان یک سازمان در داخل تیم است. لازم به ذکر است که منظور از سازمان در این تعریف میتواند شرکت، اداره، گروهی از افراد، استارتاپ و… باشد.
خوب است بدانید که پیاده سازی آموزش رفتار سازمانی در یک تیم، برخلاف تعریفش، راحت نیست! حقیقت این است که برای اینکه بتوانید در این زمینه عملکرد موفقی داشته باشید، باید نیم نگاهی به سایر علوم نیز بیندازید. به عنوان مثال زمانی که صحبت از ایجاد انگیزه در بین کارمندان مجموعه میشود، باید اطلاعات کافی درمورد نوروساینس و مسائلی مانند آن داشته باشید. کارشناسان در یک تعریف کلی، رفتار سازمانی را در سه حوزه مورد بررسی قرار دادهاند که عبارتند از:
برای فهم بهتر این سه حوزه، به این مثال توجه کنید. اگر بخواهید شخصیت مدیر خود را بیشتر بشناسید، باید به جنبه فردی رفتار سازمانی مسلط شده و آن را بررسی کنید. چنانچه تمایل دارید بدانید که شخصیت مدیر شما چه تاثیری بر تیم تحت مدیریتش دارد، باید از جنبه گروهی رفتار سازمانی استفاده کنید. همچنین اگر بخواهید بدانید که فرهنگ سازمانی چه تغییری در رفتار یک مدیر ایجاد میکند، باید تحلیل سازمانی داشته باشید.
برخی از مدیران منابع انسانی به دلیل عدم آشنایی با مهارت رفتار سازمانی و نقش آن در موفقیت مجموعه، آن را بیاهمیت میدانند. درصورتی که این موضوع بسیار مهم است! آموزش رفتار سازمانی باعث میشود تک تک اعضای تیم، حس تعلق بیشتری به سازمان پیدا کنند. همانطور که میدانید، ایجاد حس تعلق در بین کارکنان، باعث افزایش تعهد کاری و بازدهی بیشتر آنان میشود. در سال 2007 زمانی که NACE از افراد متقاضی استخدام سوال کرد که در انتخاب شغل چه چیزهایی برایشان اهمیت دارد، پاسخ اکثر آنها پنج مورد زیر بود:
این پنج مورد که غالبا در حوزه مسائل روانشناختی جا دارند، همان موضوعاتی هستند که در بحث آموزش رفتار سازمانی مورد بررسی و مطالعه قرار میگیرند. تحقیقات نشان میدهند شرکتهایی که به خوبی به مقوله رفتار سازمانی پرداختهاند، در مدت زمان کوتاهی توانستهاند از رقبای خود سبقت بگیرند.
در کارگاه حرفهای آموزش رفتار سازمانی که در آکادمی رشدانا برگزار میشود، رشدآموزان با استفاده از مطالبی که اساتید مجرب این کارگاه مطرح میکنند، با مفاهیم پایهای و اصول رفتار سازمانی آشنا میشوند. شرکت در این کارگاه این مهارت را در رشدآموزان ایجاد میکند تا بتوانند ارتباط و تعامل خود با همکارانشان را به شیوهای اصولی، تقویت کنند. چنانچه شما هم مانند بسیاری از کارمندان دیگر، توانایی برقراری ارتباط مثبت با همکاران و مدیر خود را ندارید، برای حل این مشکل پیشنهاد میدهیم همین امروز در کارگاه آموزش رفتار سازمانی رشدانا ثبت نام کنید. شما با شرکت در این کارگاه میتوانید به عنوان یک فرد حرفهای در محل کار خود حاضر شوید و به بهترین جایگاه شغلی دست یابید.