مدیران شرکت ها و استارتاپ های رو به رشد و پیشرفت، پس از مدتی نیاز دارند تا فردی با عنوان دستیار مدیر عامل یا مدیر، را در کنار خود داشته باشند. علت این نیازمندی، در…
مدیران شرکت ها و استارتاپ های رو به رشد و پیشرفت، پس از مدتی نیاز دارند تا فردی با عنوان دستیار مدیر عامل یا مدیر، را در کنار خود داشته باشند. علت این نیازمندی، در این است که مدیران با افزایش حجم کارهای روزانه و مسئولیت های تعریف شده، مانند سابق نمی توانند به تمام وظایف خود عمل کنند.
بنابراین باید فردی به نام دستیار در سازمان باشد تا مدیر عامل، با اطمینان به او در نبود خودش، تمام وظایف را به او محول کند و با خاطری آسوده به سایر امور اساسی سازمان بپردازد. موفقیت هر سازمان یا شرکت، تا حد زیادی مشروط به عملکرد این فرد است زیرا او از تمام اهداف بلند مدت سازمان مطلع است و به همین منظور، بیشتر مدیران موفق در دنیا، دستیاری با ویژگی های منحصر به فرد را استخدام می کنند. اگر می خواهید با این ویژگی ها و وظایف اساسی دستیار مدیر عامل آشنا شوید تا انتهای مقاله همراه رشدانا بمانید.
شناخت یک دستیار مدیر عامل یا (Assistant CEO) بیشتر در شناخت شرح وظایف او نهفته است، هرچند که به طور کلی، دستیاران را بازوی اجرایی یک سازمان یا شرکت می دانند. حدس میزنید دلیل چنین تشبیهی چیست؟
این افراد که به آن ها منشی های اجرایی هم گفته میشود، باید توانایی انجام وظایف متعدد را داشته باشند و از مؤلفه هایی مانند: قدرت تصمیم گیری بالا، هماهنگی های داخل و خارج سازمانی، در صورت لزوم انجام تحقیقات در رابطه با اهداف شرکت و در مجموع قدرت سازماندهی عالی، برخوردار باشند.
در این پاراگراف قصد داریم، به صورت کاملا جزئی و اصطلاحا مو به مو، شما را با وظایف دستیار مدیر عامل آشنا کنیم تا در صورت تمایل به این شغل، با دید بازتری تصمیم خود را عملی کنید. زیرا دستیاران منعکس کننده شخصیت مدیر عامل و شرکت هستند و مدیران عامل با حساسیت های ویژه و ریزبینی، دست به انتخاب در این باره میزنند.
همان طور که گفتیم، دستیار مدیر عامل نقشی حساس را در هر سازمان یا شرکت اجرا می کند، به همین دلیل باید از مهارت ها، ویژگی های شخصیتی، تحصیلات و تجربیات کاری خوبی برخوردار باشد.
گذراندن دوره های تحصیلی در گرایش های مختلف رشته مدیریت، به عملکرد افراد در چنین جایگاه شغلی کمک بسیاری میکند. هرچند بر خلاف تصور عموم مردم، فارغ التحصیلان سایر رشته ها در صورت برخورداری از تجربه کاری مرتبط و مفید در این زمینه، موفق خواهند بود اما دانش و اطلاعاتی بسیار کاربردی را در گرایش های متنوع مدیریت میآموزید که در انجام امور و وظایف بسیار پیش رو، مفید هستند.
در این مقاله برای آشنایی بیشتر با وظایف دستیار مدیر عامل، ابتدا به تعریفی از فعالیت هایی که چنین شخصی در هر شرکت یا سازمان دارد؛ پرداختیم. این جایگاه شغلی را بازوی مدیر بودن قلمداد کرده و حساسیت هایی که برای ایفای چنین شغلی وجود دارد را با جزئیات، بیان نمودیم. در انتها به وظایف متعدد و خاص این فرد، مهارت های مورد نیاز، تحصیلات و سوابق کاری یک دستیار مدیر یا منشی اجرایی، اشاره کردیم.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. به نظر شما یادگیری چه مهارت ها و آموزش های دیگری می تواند به کسب تجربه و حرفه ای تر شدن یک دستیار مدیر عامل کمک کند؟ نظرات عالی خودتان را با ما در میان بگذارید.