چگونه برنامه نویس جاوا Java شویم؟
Java Developer
این شغل، معمولا زیرمجموعه دپارتمان تولید و دپارتمان فنی شرکت ها استJava Developer
این شغل، معمولا زیرمجموعه دپارتمان تولید و دپارتمان فنی شرکت ها استدر این مطلب قصد داریم راجع به این موضوع که چگونه برنامه نویس جاوا شویم، صحبت کنیم. احتمالا با زبانهای برنامه نویسی مختلف تا حدودی آشنا هستید که از میان آنها، جاوا را برای ادامه فعالیت حرفهای انتخاب کردهاید.
همانطور که میدانید جاوا یکی از زبانهای برنامه نویسی بزرگ و پرکاربرد است که نسبت به زبانهایی همچون سی شارپ و ++C، هم قدرتمندتر است و هم آسانتر. علاوه بر آن، امکان ساخت برنامههای حرفهای با استفاده از این زبان فراهم بوده و افرادی که به جاوا مسلط باشند قادرند در توسعه و طراحی برنامههای اندرویدی، موبایلی و حتی بازی و انمیشن نیز فعالیتهای چشمگیری داشته باشند.
بر همین اساس، بازار کار برنامه نویسی جاوا در حال پیشرفت بوده و افراد علاقمند به این حوزه، در صوت کسب مهارتهای لازم، میتوانند شاهد موفقیتهای شغلی خود در آینده نزدیک باشند. بنابراین اگر میخواهید با شرح وظایف، مهارتهای مورد نیاز، بازار کار، مسیر شغلی و میزان درآمد یک برنامه نویس جاوا در ایران آشنا شوید، تا انتهای این مطلب همراه رشدانا باشید.
Java، یک زبان برنامه نویسی پرطرفدار و چند سکویی (Cross Platform) میباشد که مهمترین ویژگی آن، شئ گرایی (OOP) است. شئ گرایی یعنی قابلیت استفاده مجدد از کدهای از قبل نوشته شده توسط این زبان برنامه نویسی وجود دارد.
در حال حاضر،Java کاربردهای بیشماری دارد که طبق ادعای کمپانی سازنده این زبان برنامه نویسی، بیش از 3 میلیارد دستگاه از امکانات آن بهره میبرند. در واقع کاربردهای جاوا بسیار گسترده است و در برنامههایی همچون موارد زیر مورد استفاده قرار میگیرد:
حال که با کاربرد و گستردگی Java آشنا شدید، سراغ وظایف و کارهای مربوط به یک برنامه نویس جاوا میرویم. در واقع، برنامه نویس جاوا فردی است که با تسلط بر زبان Java، مسئولیت برنامه نویسی، معماری و توسعه نرم افزار را برعهده دارد.
توسعه دهندگان جاوا به فراخور پروژههای خود، بایستی با سایر مهندسین نرم افزار و توسعه دهندگان وب، تعامل و همکاری داشته باشند. علاوه بر آن، یک توسعه دهنده جاوا موظف است مشکلات و باگهای مربوط به برنامه طراحی شده را شناسایی کرده و ضمن تحلیل اشکالات موجود، آنها را مرتفع نماید.
از دیگر وظایف توسعه دهنده Java میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
برای موفقیت در این شغل، نباید صرفا بر مهارتهای فنی یا همان مهارتهای سخت خود تکیه کنید. در اینجا ما مهارتهای لازم را در دوسته مهارتهای فنی و نرم تقسیم بندی کرده و در زیر معرفی نمودیم.
هر چند برای ورود به این حرفه بهتر است در یکی از رشتههای علوم کامپیوتر، ریاضیات و یا سیستمهای اطلاعاتی، فارغ التحصیل شده باشید. اما باید بدانید که تمام کارفرماها، صرفا به دنبال استخدام نیروی ماهر با اینگونه مدارک دانشگاهی نیستند. بلکه، برخی از صاحبان شرکتها و مدیران، درصدد جذب و استخدام برنامه نویسانیاند که در کار خود مهارت و تجربه بالایی داشته باشند.
بنابراین، اگر میخواهید شانس استخدام شدن خود را نسبت به سایر برنامه نویسان افزایش دهید، توصیه میکنیم حتما مهارتهای خود را افزایش دهید. در این مسیر میتوانید از دورههای آموزش برنامه نویسی معتبر نیز استفاده کنید.
در مورد مسیر شغلی توسعه دهنده Java باید بگوییم که 4 سطح زیر را میتوانید پشت سر بگذارید:
امروزه به دلیل استقبال فراوان از زبان برنامه نویسی جاوا و کاربرد گسترده آن در امور مختلف مانند بازی، موبایل، ابزارهای تحت وب و… تقاضا برای استخدام توسعه دهنده Java نیز افزایش یافته است. از این رو، اگر واقعا به این شغل علاقمند هستید، نگران بازار کار و آینده شغلی این حرفه نباشید.
علاوه بر فرصتهای استخدامی متعدد، این شغل را به صورت دورکار و فریلنسری نیز میتوانید انجام دهید و از درآمد بالای آن بهره مند شوید. به طور کلی برنامه نویسان جاوا فرصتهای شغلی خوبی در پیش رو دارند. آنها در تمام زمینههای تخصصی زیر میتوانند پروژههای مختلف داشته و فعالیت کنند:
در مورد میزان دستمزد و حقوق دریافتی توسعه دهندگان جاوا باید بدانید که درست مثل سایر مشاغل، با توجه به میزان تخصص، مهارت، تجربه و سوابق کاری دستمزدی متفاوت خواهید داشت. واضح است که سطح درآمدی یک برنامه نویس مبتدی یا جونیور با یک برنامه نویس ارشد یا سنیور بسیار متفاوت است.
از این رو، درآمد برنامه نویسان جاوا در ایران از حدود 4 میلیون تومان در ماه شروع شده و به تناسب افزایش تجربه فرد، بالاتر میرود. در فریلنسری نیر عوامل مختلفی همچون نوع پروژه، شهری که در آن کار میکنید، اعتبار شرکت و تجربه شخصی شما نیز در تعیین میزان درآمدتان اهیمت فراوانی دارند.
Back-end
مسیر برنامه نویس شدن را به صورت اصولی طی کنید و برنامه نویس شوید