چگونه متخصص هوش مصنوعی شویم؟
Artificial Intelligence Specialist
این شغل، معمولا زیرمجموعه دپارتمان تولید و دپارتمان فنی شرکت ها استArtificial Intelligence Specialist
این شغل، معمولا زیرمجموعه دپارتمان تولید و دپارتمان فنی شرکت ها استاگر اهل دیدن فیلمهای علمی – تخیلی باشید به احتمال بسیار زیاد با هوش مصنوعی آشنا هستید. هرچند هوش مصنوعی به رباتهای بی احساس اینگونه فیلمها محدود نشده و در حقیقت، تکنولوژی است که از قابلیت تفکر برخوردار است.
علیرغم اینکه تفکر موجود در هوش مصنوعی با تفکر انسانی مورد نظر ما بسیار متفاوت بوده و فاصله فراوانی دارد اما در واقع تمام تلاشش را میکند که از انسان و نوع تفکر او تقلید کند. بهتر است بدانید AI شاخهای از علوم مرتبط با کامپیوتر است و تلاش میکند تا کامپیوترها بتوانند اعمال انسانها را برای ماشینآلات گوناگون ترجمه کنند.
از این رو، هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) که به اختصار به آن AI گفته میشود؛ از برترین تکنولوژیهای روز دنیا است که نه تنها مشاغل فراوانی را از میان برداشته بلکه مشاغل متعدد دیگری را ایجاد نموده است.
در این میان عده زیادی از افراد به این حوزه علاقمند شده و با ورود جدی به این حیطه قصد دارند تا موفقیتهای بزرگی را برای خود و دنیای تکنولوژی رقم بزنند. اگر شما هم جزء این دسته از علاقمندان به AI باشید احتمالا تاکنون بارها از خود پرسیدهاید که چگونه میتوانم متخصص هوش مصنوعی شوم؟
برای پاسخ به این پرسش ابتدا باید بدانید که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، انقلابی که به دست هوش مصنوعی ایجاد خواهد شد بزرگتر و فراگیرتر از انقلاب اینترنتی است. چرا که هوش مصنوعی، تکنیک پیشرفتهای است که جهت القاء رفتارها و تفکر انسانی به ماشینآلات بکار گرفته میشود.
ما در این مقاله از رشدانا قصد داریم تا ضمن پاسخ به این پرسش که چگونه متخصص هوش مصنوعی شویم، راجع به شرح وظایف، مهارتهای مورد نیاز، یادگیری، مسیر شغلی، درآمد و بازار کار این شغل نیز صحبت کنیم. تا انتها همراه ما باشید تا با دنیای شغلی هوش مصنوعی بیشتر آشنا شوید.
پیش از شروع مقاله بهتر است کمی با این علم آشنا شوید تا از این طریق بتوانید کار یک متخصص هوش مصنوعی را بهتر را درک کنید.
هوش مصنوعی، شاخهای از علوم رایانهای است که تلاش میکند هوش انسانی را برای کامپیوترها شبیه سازی کرده و در واقع، AI همان ماشینهایی هستند که با برنامه نویسی به دست انسان، مانند انسانها عمل کرده و به درستی از انسان تقلید میکنند.
این ماشینها براساس دستورات و برنامههایی که به آنها داده میشود، دقیقا همانند ذهن انسانها عمل کرده و حتی میتوانند توانایی یادگیری و حل مسأله را هم داشته باشند.
مهندسی هوش مصنوعی از جمله نقشها و مشاغل جدید حوزه فناوری اطلاعات و همینطور علوم رایانهای است که در آن با استفاده از الگوریتمهای مختلف، فناوریهایی با عملکردی شبیه مغز انسان ساخته میشود. مهندسان AI نیز مسئولیت توسعه و آموزش این الگوریتمهای پیچیده را برعهده دارند.
به یاد داشته باشید که این شغل، ترکیب مهارتها و علوم گوناگونی همچون مهندسی، علوم داده، برنامه نویسی و نرم افزار است . کار اصلی یک متخصص هوش مصنوعی بر مبنای استفاده از علوم گفته شده این است که از الگوریتمهای مختلف برنامه نویسی برای ساخت، آزمایش و به کارگیری مدلهای هوش مصنوعی، استفاده کند.
لازم است اشاره کنیم که با توجه به سطح تخصص فرد (تازه کار و یا باتجربه بودن) میزان مسئولیتها و وظایف شغلی مهندسان هوش مصنوعی متفاوت خواهد بود. بنابراین و به طور کلی، یک متخصص هوش مصنوعی وظایفی از جمله موارد زیر را بر عهده دارد:
برای تبدیل شدن به یک مهندس هوش مصنوعی یا متخصص AI کافی است تا علاوه بر مهارتهای فنی، مهارتهای نرم یا Soft Skills را نیز در خود تقویت کنید. رایجترین و کلیدیترین مهارتهای مورد نیاز برای موفقیت در این عرصه عبارتند از:
برای ورود به این فرصت شغلی، کافی است در یکی از رشتههای دانشگاهی زیر و در مدرک کارشناسی، فارغ التحصیل شوید:
خوشبختانه در رشته علوم کامپیوتر نیز امکان انتخاب گرایش هوش مصنوعی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری فراهم شده و حتی در مقطع کارشناسی رشتههایی مانند مهندسی نرم افزار و فناوری اطلاعات هم مباحث AI به صورت خلاصه تدریس میشوند.
البته گزینه دیگری نیز برای علاقمندان به هوش مصنوعی که رشتههای تحصیلی بالا را پشت سر نگذاشتهاند، فراهم میباشد. این گزینه، شرکت در کلاسها و دورههای آموزش هوش مصنوعی مراکز آموزشی معتبر میباشد که دارای کلاسهای حضوری و مجازی هستند.
برای کسب مهارت و تجربه کافی در این عرصه، مباحث آموزشی مختلف مانند موارد زیر را باید بیاموزید:
خبر خوش اینکه AI به دلیل گستردگی و کاربردی بودن، روز به روز در عرصهها و صنایع مختلف همچون پزشکی، تولید، اقتصاد، هوا و فضا و… در حال پیشرفت است و به همین دلیل بازار کار هوش مصنوعی نه تنها در جهان بلکه در ایران نیز گسترش چشمگیری داشته است.
در ایران و در حال حاضر، نیاز به متخصصین هوش مصنوعی در زمینههای زیر به شدت احساس میشود:
در مورد میزان دستمزد و حقوق دریافتی مهندسان AI باید بگوییم که با توجه به کمبود نیروی کار متخصص در این حیطه و نیاز شدید صنایع مختلف به اینگونه افراد متخصص، درآمدهای بسیار بالایی برای این اشخاص درنظر گرفته میشود.
در صورتیکه بتوانید مهارتها و آموزشهای گفته شده را به خوبی یاد گرفته و به کار ببندید؛ در همان سالهای اولیه استخدام، درآمد بسیار خوبی بدست آورده و هیچگونه نگرانی راجع به آینده کاری خود نخواهید داشت.
Back-end
مسیر برنامه نویس شدن را به صورت اصولی طی کنید و برنامه نویس شوید