Hackathon
در این رویداد تعداد زیادی از افراد با دانش و مهارت های مختلف و با یک هدف مشخص و مشترک در یک دوره زمانی فشرده دور هم جمع شده و یک خلاق تشکیل می دهند و با یادگیری مهارت های مرتبط راه حل و ایده هایی رو مطرح می کنند تا در نهایت به حل یک مسئله کاربردی منجر بشه.
رویداد هکاتون
هکاتون از ترکیب دو کلمه هک و ماراتون بدست اومده. همونطور که از اسمش مشخصه، رویداد هکاتون برنامه ایه که یه عده دور هم جمع میشند و اونقدر هک می کنند تا به راه حل برسند.
احتمالا برای شما هم پیش اومده که از کمبود یا مشکلاتی در شهر آزرده خاطر باشید و فکرتون دائم مشغول حل اون مشکل رو یا رفع اون کمبود باشه. در رویداد هکاتون سعی داریم این مشکلات رو شناسایی کنیم و برا رفعشون همفکری کنیم و با کمک و همکاری همدیگه اونهارو حل کنیم .
در این رویداد تعداد زیادی از افراد با دانش و مهارت های مختلف و با یک هدف مشخص و مشترک در یک دوره زمانی فشرده دور هم جمع شده و یک خلاق تشکیل می دهند و با یادگیری مهارت های مرتبط راه حل و ایده هایی رو مطرح می کنند تا در نهایت به حل یک مسئله کاربردی منجر بشه.
خیلی وقت ها از این ایده ها و تیم ها کسب و کار ها و استارتاپ هایی شکل می گیره که به راحتی می تونه موجب درآمدزایی بسیار و اشتغال زایی مفید بشه…
هکاتون کلمه ای ترکیبی است که از دو کلمه هک و ماراتون تشکیل شده است.
هنگامی که کلمه هک را به کار میبریم احتمالا تصورتان به سمت هکر هایی که امنیت سیستم های کاربران را به خطر می اندازند می رود، اما درواقع هکاتون رویدادی است که در آن افرادی مانند: طراحان گرافیکی (graphic designer)، طراحان واسط کاربری (ui designer)، برنامه نویسان و مدیران پروژه دور هم جمع می شوند و با تلاش و همکاری شبانه روزی فناوری نو و خلاقانه ای را پدید می آورند .
ترسناک به نظر میرسد مگر نه؟ بگذارید خیالتان راحت کنم:
درواقع در واژه هکاتون هک به معنای بازیگوشی و ماجراجویی است که افراد یا تیم ها به یک موضوعی آنقدر پاپیچ میشوند تا بالاخره بتوانند راه کار مناسبی را برای آن چالش یا کمبود موجود عرضه نمایند.
هکاتون رویدادی است که معمولا با یک یا چند ارائه درباره مشکل یا چالش موجود و موضوعی خاص شروع می شود و به دنبال یک هدف یا دلیل خاص است .
شرکت کننده ها درباره موضوعات، پیشنهاداتشان را مطرح میکنند و سپس بر اساس مهارت فردی و علائقشان تیم سازی میکنند .
اینجاست که هکاتون اصلی آغاز می شود و می تواند چند ساعت یا چند روز ادامه داشته باشد .
در پایان این رویداد هیجان انگیز، هر تیم نتیجه کارش را در قالب یک سایت، نرم افزار یا اپلیکیشن و… به نمایش میگذارد و درباره آن توضیح می دهد.
این رویداد به مرحله ای از جذابیت و هیجان می رسد، که دیگر در آن خواب و خوراک معنایی ندارد، مخصوصا وقتی پای رقابت در میان است!
در این هنگام ، شرکت کنندگان به خوردن غذای فست فودی و خوابی فوق العاده کم بسنده می کنند تا هرچه زودتر ایده و طرح جذابشان را به نحوه احسن به نمایش بگذارند و صاحب جوایز ویژه و شهرت و موفقیت شوند.
جالب است بدانید که در هکاتون های خارج از کشور شرکت کنندگان همراه خودشان کیسه خواب میبرند و همانجا استراحت میکنند تا برای رفت و آمد، زمان اضافی صرف نکنند.
شاید باورتان نشود که دکمه “لایک” درفیسبوک و چت های فیسبوک اولین بار در هکاتون های داخلی شرکت رونمایی شد و امروزه افراد با این قابلیت سلایق و احساسات خود را مطرح میکنند.
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید یکی دیگر از نمونه های قابل توجه در رویداد هکاتون، اپلیکیشن پیام رسان گروهی GroupMe است که با قیمت ۵۰ میلیون دلار توسط اسکایپ خریداری شد.
برخی از هکاتون ها برای یک گروه سنی و جنسیتی و تحصیلی و برخی برای کارکنان یک شرکت خاص مانند گوگل، برنامه ریزی و برگزار می شوند.
حتی گاهی یک هکاتون بدون موضوعی جالب و خاص و یا داشتن هرگونه محدودیتی برای شرکت کننده ها برگزار می شود تا اپلیکیشن های بامزه و کاربردی به سرعت تولید شوند .
برخی از هکاتون ها فقط اهدافشان اجتماعی و آموزشی است، اما در اکثر موارد هدف ایجاد نرم افزار های بسیار مفید و قابل استفاده است.
سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد با حمایت رشدانا و وزارت علوم تحقیقاتی و فناوری پارک علم و فناوری خراسان، رویداد هکاتون شهر هوشمند مشهد را برگزار کرده است.
ما می خواهیم با کمک هم و پیشنهادات بینظیر شما عزیزان در قالب یک وب سایت یا اپلیکیشن، چالش ها و یا کمبود های زیر را برطرف کنیم.
خب رسیدیم به بخش دلنشین جوایز! در پاسخ این سوال باید خدمتتان عرض کنم که بله 🙂 جوایز ارزنده ی این رویداد به شرح زیر می باشد:
به تیم برتر هر چالش، 3 میلیون تومان وجه نقد و عقد قرار داد پیاده سازی راهکار شما عزیزان در صورت پذیرش نهایی توسط داوران و کارشناسان به شما تعلق میگیرد.